Strandhotel Duinoord in een nieuw jasje

Strandhotel Duinoord, Vrouwenpolder

Hotel Duinoord is een gezellig familiehotel wat op slechts 150 meter van zee, en op een steenworp afstand van Vrouwenpolder ligt. Momenteel ondergaat het complex een stevige renovatie waarbij het hoofdgedeelte van het gebouw blijft staan en de zijvleugel met hotelkamers zal verdwijnen. Hiervoor in de plaats komen er twee nieuwe vleugels. Als die klaar zijn beschikt het hotel over 43 prachtige kamers en suites van minimaal 30m2, een vernieuwde receptie, een sauna en nieuwe fitnessruimte en gaat verder onder de naam Standhotel Duinoord.

Zwembad De Banakkers wordt groter en duurzamer

Zwembad De Banakkers, Etten-Leur

Etten-Leur krijgt een nieuw zwembad. Het oude complex is gedateerd, onvoldoende energiezuinig en toe aan uitbreiding. Op de oude locatie van de ligweide aan de Frederik van Eedenstraat zijn in maart van dit jaar de werkzaamheden begonnen aan het nieuwe zwembad De Banakkers. Het ontwerp (uitwerking) en de bouw worden volledig uitgevoerd door Pellikaan Bouw, evenals het onderhoud van het bad – zowel bouwkundig als installatietechnisch – voor de aankomende 25 jaar. Dat geldt ook voor de kwaliteit van het zwemwater en het energieverbruik.

Spectaculaire nieuwbouw voor Singer Laren

Singer Theater, Laren

Het verouderde Singer theater in Laren maakt plaats voor nieuwbouw. Een gelijkvloerse transparante entree verbindt de nieuwe theaterzaal met het naastgelegen museum en de beeldentuin. Het bijzondere ontwerp en de hoogwaardige afwerking maken het tot een echte blikvanger.

Spectaculair Hotel Jakarta op punt van Java-eiland

Jakarta Hotel, Amsterdam

Op de punt van het Amsterdamse Java Eiland verrijst momenteel Hotel Jakarta. De locatie is uniek, het hotel zelf is in meerdere opzichten ook uitzonderlijk. Het wordt volledig klimaatneutraal, er komt een subtropische tuin in het hart, de volledig transparante plint is straks publiekstoegankelijk en de meeste hotelkamers zijn houten prefab modules.

Leeuwarden krijgt eindelijk een Van der Valk

Hotel restaurant Van der Valk, Leeuwarden

Aan de rand van Leeuwarden, bij verkeersknooppunt Werpsterhoek, verrijst het nieuwste Van der Valk hotel. Het rode pannendak geeft het gebouw een landelijke uitstraling, niet gebruikelijk voor Van der Valk. Het hotel wordt, als eerste in Friesland, gebouwd conform BREEAM Excellent.

Hotel met uitzicht op Schotse Hooglanders

Bastion Hotel, Waalre

Met twaalf verdiepingen is het nieuwe Bastion hotel in Waalre de hoogste vestiging van de keten. De overkragende dakranden en het zwevende metselwerk geven een zekere allure aan het gebouw. In amper negen maanden tijd wist bouwbedrijf Hurks dit project te realiseren.

Van deelgemeentekantoor tot topzwembad

Zwembad Hart van Zuid, Rotterdam

In de zomer van 2016 was Rotterdam gestart met een grote bouwoperatie onder de naam Hart van Zuid. De gemeente Rotterdam, Ballast Nedam en Heijmans hebben hierin de handen ineengeslagen om het gebied rond winkelcentrum Zuidplein en Rotterdam Ahoy om te vormen tot een levendig en vooral aantrekkelijk stadscentrum. De renovatie en uitbreiding van Rotterdam Ahoy is al gestart, er komen twee ontmoetingsplekken – Annie M.G. Schmidtplein en Ahoyplein – met daaraan de grote publiekstrekkers, het OV-knooppunt wordt sterk verbeterd en dat geldt ook voor de inrichting van de openbare ruimte.

Van Eesteren weer terug aan de Sloterplas

Van Eesteren Paviljoen, Amsterdam

Het Van Eesteren Museum verhuist in Amsterdam naar een nieuwe locatie aan de Sloterplas. KBK Bouwgroep uit Volendam bouwt hier momenteel een groter pand met een moderne uitstraling, veel lichtval en een opvallend dak van Duitse makelij. De nieuwe naam: het ‘Van Eesteren Paviljoen’. De locatie aan de Sloterplas is speciaal voor het museum. Architect Van Eesteren, naamgever van het museum, ontwierp zelf namelijk al in 1939 een paviljoen voor deze specifieke plek.

Sporten, bewegen en ontmoeten in Nieuw Tijenraam

Sportcomplex Nieuw Tijenraam, Raalte

In het laatste kwartaal van 2016 is de bouw gestart van sportcomplex Nieuw Tijenraan te Raalte. De oude sporthal, speelhal en subtropisch zwembad werden daartoe gesloopt. De nieuwbouw ligt een paar honderd meter noordelijker. Het complex is een multifunctioneel centrum geworden waar bewoners samenkomen voor sporten, bewegen en ontmoeten. Nieuw Tijenraam herbergt ook maatschappelijke functies gericht op educatie en zorg.

Filmtheater transparant naar de omgeving

Focus Filmtheater, Arnhem

Aan het Audrey Hepburnplein (voorheen Kerkplein) in Arnhem wordt een geheel nieuw filmhuis gebouwd. Het Focus Filmtheater wordt een mooie trekpleister voor de binnenstad en vervangt het oude theater op de Korenmarkt. Dat oude filmhuis was te klein geworden en uitbreiding op de bestaande locatie was niet mogelijk. De realisatie van de nieuwbouw is is in handen van BINX Smartility uit Groenlo.

150-Jarig Amstel Hotel in volle glorie hersteld

Restauratie Amstel Hotel, Amsterdam

Het Amstel Hotel is niet het grootste, maar wel een van de meest luxueuze en het meest iconische hotel van Amsterdam en waarschijnlijk ook van heel Nederland. Beroemdheden als Keizerin Elizabeth van Oostenrijk (Sissy), Prinses Caroline van Monaco, Audrey Hepburn, de Rolling Stones, U2, Rihanna en de Clintons logeerden er, net als vele andere beroemdheden en royals.